تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند
سرخط خبرها

مشهد تا پایان ۱۴۰۲ صاحب ۴۵۰ هزار متر مربع پیاده‌رو می‌شود | ۵۲۳ میلیارد تومان هزینه پیاده‌روسازی

  • کد خبر: ۲۰۳۸۴۱
  • ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶
مشهد تا پایان ۱۴۰۲ صاحب ۴۵۰ هزار متر مربع پیاده‌رو می‌شود | ۵۲۳ میلیارد تومان هزینه پیاده‌روسازی
پیاده‌روسازی در شهر تا پایان سال به ۴۵۰ هزارمتر‌مربع می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز یکی از اهداف مدیریت شهری مشهد در حدود پانزده سال اخیر بهسازی پیاده‌رو‌های شهر بوده است. در این راستا پروژه‌های مختلف پیاده‌روسازی در معابر اصلی شهر و در محلات مختلف اجرایی شده است. در این سال‌ها شهرداری با درنظرگرفتن بودجه‌هایی در موضوع پیاده‌روسازی اقداماتی انجام داده، اما از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری مشهد پروژه‌های پیاده‌روسازی مشهد از نظر تعداد و حجم کار رشدیافته و علاوه بر اجرای این پروژه‌ها در معابر مختلف، معابر حاشیه شهر به صورت ویژه در این دوره موردتوجه مدیران شهری قرار گرفته است.

از همین‌رو با افزایش حجم پروژه‌های پیاده‌روسازی از ابتدای فعالیت این دوره مدیریت شهری مشهد، ۸۵۰ هزارمترمربع از پیاده‌رو‌های معابر اصلی شهر بهسازی شده که این عدد نشان‌دهنده این موضوع است که نهضت پیاده‌روسازی در کلان‌شهر مشهد شکل گرفته است.

در همین‌باره مدیرکل نظارت بر نگهداری و تعمیرات شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا با تأکید بر اینکه پیاد‌ه‌رو‌ها جزء اصلی شبکه معابر شهری و محلی محسوب شده و با توجه به اینکه معبر پیاده برای حرکت عابران است، از همین‌رو احیای آن حائز اهمیت است، اظهار کرد: بهسازی پیاده‌رو‌های شهر سبب افزایش ارتباطات و برخورد‌های اجتماعی و احیای شهر و فضا‌های شهری می‌شود.

بنابراین، باید توجه کرد که پیاده‌رو‌ها از نظر زیربنایی نقش مهمی در شهر دارد و یکی از گام‌های ارتقای کیفیت زندگی شهری محسوب می‌شود. علاوه بر این با توجه به اهداف مدیریت شهری درباره مفاهیمی همچون حمل‌ونقل پایدار، انجام این مهم را می‌توان یکی از روش‌های مناسب برای سفر‌های کوتاه و متوسط دانست.

پیاده‌روسازی با ۳ روش

بهنام خیاط افزود: یکی از نکته‌های مهم در موضوع اجرای پروژه‌های پیاده‌روسازی، رعایت اصول فنی و شاخص‌های مناسب است تا بتوان سطحی ایمن و مطلوب برای شهروندان و افراد کم‌توان و نابینا به‌وجود آورد. از جمله این شاخص‌ها می‌توان به پیوستگی، زیبایی و امنیت، راحتی و رعایت الزامات معلولان و توانیابان اشاره کرد.

وی ادامه داد: پروژه‌های پیاده‌روسازی به صورت معمول به سه روش، بازسازی پیاده‌رو شامل بهسازی وضع موجود بدون تغییرات در مقطع عرضی، ایجاد پیاده‌راه به صورت حذف مسیر عبوری سواره‌رو و اختصاص کامل فضا به عابران پیاده و ایجاد مسیر پیاده‌مدار، به شیوه کاهش سهم عبوری سواره و افزایش سهم عبوری پیاده با افزایش عرض پیاده‌رو، انجام می‌شود.

پیاده‌روسازی در ۲.۵ میلیون‌مترمربع از معابر شهر

خیاط در ادامه با بیان اینکه در مشهد حدود ۱۵.۵ میلیون مترمربع پیاده‌رو وجود دارد، گفت: از این میزان حدود ۶.۵ میلیون‌مترمربع در معابر اصلی و مابقی آن در معابر فرعی قرار گرفته است. مطالعه، طراحی و اجرای پیاده‌روسازی به صورت ویژه از سال ۸۸ در شهرداری مشهد آغاز شد و تاکنون حدود ۲.۵ میلیون‌مترمربع از معابر اصلی شهر پیاده‌روسازی شده است.

افزایش پروژه‌های پیاده‌روسازی در قالب پروژه‌های زودبازده

مدیرکل نظارت بر نگهداری و تعمیرات شهرداری مشهد ادامه داد: از ابتدای دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد با نگاه ویژه به این موضوع و همچنین تعریف پروژه‌های زودبازده با پیشنهاد شورای اجتماعی محلات و تأیید کمیته‌های نظارتی شورای شهر، شهرداری مشهد توانسته حجم پیاده‌روسازی خود را که در سنوات گذشته متوسط ۲۰۰ هزارمترمربع در سال انجام می‌شد در سال ۱۴۰۲ به ۴۵۰ هزارمترمربع افزایش دهد.

وی افزود: در مجموع از ابتدای این دوره تاکنون، شهرداری مشهد توانسته است با ۸۵۰ هزارمترمربع اجرای عملیات پیاده‌روسازی، نهضت پیاده‌روسازی را در شهر مشهد عملیاتی کند و در ادامه نیز امیدواریم برای ارتقای کیفیت زندگی مجاوران و زائران بارگاه رضوی در جریان اجرای پروژه‌های پیاده‌روسازی با تلاش بیشتری اقدامات مؤثرتری انجام دهیم.

خیاط در ادامه با بیان اینکه اعتبارات امسال پروژه‌های پیاده‌روسازی شهرداری مشهد ۵۲۳ میلیارد‌تومان بوده است، افزود: همچنین برای سال آینده به همین میزان اعتبار برای پروژه‌های پیاده‌روسازی در نظر گرفته می‌شود، البته در صورت تعریف پروژه‌های زودبازده، حجم عملیات باز هم افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در مجموع پروژه‌های پیاده‌روسازی امسال از پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی برخوردار است، ادامه داد: پروژه‌های پیاده‌روسازی بولوار دستغیب، بولوار قرنی و فردوسی، بولوار عبادی و حر عاملی، خیابان گاز، بولوار نوبت، بولوار حر، خیابان شهید حنایی، ضلع شرقی خیابان امام رضا (ع)، بولوار خاقانی، بزرگراه پیامبر اعظم (ص)، بولوار جلال‌آل‌احمد، بولوار صادقیه، انتهای بولوار توس و خیابان‌های نواب صفوی، طبرسی و سالاری‌مقدم جزو پروژه‌های شاخص پیاده‌روسازی در سال جاری محسوب می‌شود.

خیاط ادامه داد: همچنین پروژه‌های پیاده‌روسازی در خیابان‌های آبکوه و قسمتی از بولوار دستغیب، بولوار شهید فرامرز عباسی، خیابان رسالت جنوبی، ادامه بولوار حر، خیابان امام رضا (ع) حدفاصل میدان ۱۵ خرداد تا پایانه مسافربری و بولوار وکیل‌آباد حدفاصل وکیل‌آباد ۶۵ تا نمایشگاه از جمله پروژه‌هایی است که برای اجرا در سال ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->